Fysiotherapie voor dieren

Er zijn vele indicaties voor dierfysiotherapie

Aanvullend

Meestal wordt fysiotherapie ingezet als aanvulling op de diergeneeskundige behandeling. Dat kan zowel conservatief als post-operatief zijn. Denk bijvoorbeeld aan therapie na een knie- of rugoperatie waarbij de opbouw van de revalidatie erg nauw komt, evenals het voorkomen van blokkades in andere regio’s of klachten als gevolg van compensatie. Conservatief gaat het veelal om ouderdomsklachten zoals artrose en spondylose of acuut ontstane klachten die zich presenteren in het arthrogene of myogene systeem.

Voorkomend

En dan is er nog de preventieve groep die in aanmerking komt voor dierfysiotherapie, variërend van (sport)honden en (sport)paarden zonder klachten die periodiek voor een check-up komen tot de dieren die net niet helemaal optimaal functioneren maar waar verder niet echt een duidelijke blessure zichtbaar is. Klachten die hierbij vaak naar voren komen zijn scheef lopen, minder graag lopen, struikelen, latjes/balkjes er af gooien, moeite met de lengtebuiging naar 1 kant en/of schudden met het hoofd/kantelen van het hoofd.

Dus heeft u een hond of paard met klachten, of twijfelt u daarover omdat uw omgeving het niet ziet, neem dan gerust eens contact op. Na overleg kunnen we altijd een intake-consult plannen waarin we samen kijken of er indicatie voor fysiotherapie is en wat het verdere beleid zal zijn.

Marion van Hoof, dierfysiotherapeute
Dierenkliniek de Oude Melkfabriek
Leunseweg 22A Venray-Leunen
T 0478-582690 E [email protected]

Categorie: Gewricht en Spier, Hond, Kat

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker:

+ Gratis Flexadin Voerbal bij uw bestelling
Uw korting -10%