Echo bij dieren

Een echo is pijnloos

Velen van ons hebben al eens te maken gehad met een echoscopie. Vooral in het begin van de zwangerschap is de eerste echo een mooi en ontroerend moment. Ook in de diergeneeskunde wordt vaak gebruik gemaakt van de echoscopie. Een echo maken heeft veel voordelen. Het is pijnloos en voor het dier ook niet belastend. In de meeste gevallen hoeft er geen narcose gebruikt te worden, het onderzoek duurt gemiddeld niet langer dan 10 minuten en de uitslag is meteen bekend. Omdat haren het beeld verstoren wordt meestal wat vacht weggeschoren. Maar dit is afhankelijk van de plaats van het onderzoek en de dikte van de vacht.

Echo bij dracht en bij aandoeningen

De echo wordt ingezet bij onderzoek naar drachtigheid en bij inwendige afwijkingen zoals bijvoorbeeld maag-/darmklachten, hartproblemen, baarmoederontstekingen en nier- en blaasstenen.

Geluidsgolven

Een echo werkt met geluidsgolven. Geluid wordt met een hoge frequentie het dier ingestuurd en afhankelijk van wat het geluid daar tegen komt wordt het meer of minder teruggekaatst. Het echoapparaat maakt van die teruggekaatste signalen een leesbaar beeld. De geluidsgolven zijn absoluut niet schadelijk voor mens of dier.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op, bel 077-3982169 of email: [email protected]
Robin-Holle-Dierenarts-Dierapotheker.nl

Drs. Robin Holle
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

Categorie: Algemeen, Hond, Kat

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker: