Cursus: Wilt u zich als fokker onderscheiden?

U heeft een moederdier, zoekt een vaderdier en krijgt een nestje: zo simpel is het tegenwoordig niet meer. Als fokker wordt er van u verwacht dat u goed bent voorbereid op de toekomst en alles weet over deskundig fokken, dierenwelzijn en het voorkomen van problemen. Neemt u het fokken van honden of katten serieus? Met de cursussen ‘Fokkerij Hond’ of ‘Fokkerij Kat’ kunt u zich onderscheiden als professional.

Wegens succes herhaald

In 2018 wordt de in 2016 en 2017 gegeven vijfdaagse cursussen ‘Fokkerij Hond’ en ‘Fokkerij Kat’ weer gegeven, voor iedereen die het fokken met honden en katten serieus neemt.

Hoog niveau

Beide opleidingen zijn uniek door hun brede opzet en hoge niveau en zorgen er voor dat honden- en kattenfokkers goed zijn voorbereid op de toekomst als het gaat om deskundig fokken, problemen voorkomen en dierenwelzijn. Ervaren docenten combineren wetenschappelijke verdieping met praktische kennis, zodat u uw dieren up-to-date en optimaal voorbereid kan grootbrengen en begeleiden. Drs. Jacques Jenniskens van Dierenkliniek Horst is de praktijkdocent bij deze cursus.

Doelgroepen

Deze cursussen zijn niet alleen een must voor bewuste honden- en katteneigenaren die veel tijd, zorg en aandacht in hun dieren willen investeren en verantwoord en met beleid een nest willen fokken, maar ook voor dierenartsen en paraveterinairen die meer willen weten over de fokkerij, en voor andere belangstellenden die hun kennis willen verbreden of opfrissen. Denk daarbij aan degenen die verantwoordelijk zijn voor het maken en handhaven van een verenigingsfokbeleid en dus over kennis over erfelijke ziektes, het stellen van fokdoelen, berekenen van fokwaarden en genetische variatie dienen te beschikken.

Meer weten?

Op de website van Edupet wordt u op de hoogte gehouden over de data van de nieuwe cursussen.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op, bel 077-3982169 of email: [email protected]

Fokbegeleiding door dierenarts Jacques Jenniskens DAP Horst
Drs. Jacques Jenniskens
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

Categorie: Vruchtbaarheid, Hond

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.