Bonpard voer paard

Er is nu een oplossing op de markt voor paarden die lijden aan bepaalde verteringsproblemen of
stofwisselingsstoornissen: Bonpard speciaalvoeders voor paarden.

Ondersteuning behandeling

Deze speciaalvoeders ondersteunen de gangbare behandeling zodat het paard sneller herstelt of minder klachten krijgt. Voeding kan een belangrijke rol spelen om te helpen de gezondheid te verbeteren. In geval van ziekte kunnen voedingsstoffen de genezing versnellen. Daarmee is niet gezegd dat voeding een geneesmiddel is. Maar een aangepast rantsoen draagt bij aan de verbetering van bepaalde verteringsstoornissen of stofwisselings-problemen.

Aandoeningen als herhaalde koliek, herhaalde diarree, spierbevangenheid, vermageren, en hoefbevangenheid komen in aanmerking voor een aangepaste voeding. Compleet speciaalvoer, ruwvoer op maat. Tot nu toe was een aangepast rantsoen alleen mogelijk door het inschakelen van een nutritionist. De eigenaar kon dan zelf dagelijks het voer “bereiden”, door de aanschaf van diverse producten en door deze in de juiste verhouding te mengen. Dit is een tijdrovende en kostbare aangelegenheid. Begrijpelijk dat niet alle paardeneigenaren en dierenartsen hier gebruik van maakten.

Belang ruwvoer

Voor een goed effect van de Bonpard (voorheen Sanequi) speciaalvoeders is het belangrijk ook het ruwvoer mee te nemen in de aanpassing van het totale rantsoen. Vandaar dat deze voeders gepaard gaan met een zeer uitgebreid advies voor keuze, dosering en gebruik van ruwvoer. Onder begeleiding van een dierenarts. Neem dus kontakt op met uw dierenarts, als u denkt dat uw paard in aanmerking komt voor één van deze voeders. Hij of zij zal dan uw paard onderzoeken en beslissen welk voer het beste geschikt is.

De dierenarts geeft, na het stellen van de diagnose, een advies voor het gebruik van één van de soorten speciaalvoeders. Daarbij krijgt u uitleg over het gebruik en de overgang van het huidige naar het nieuwe voer. Na enige tijd zal uw dierenarts uw paard controleren en de voortgang met u bespreken. In veel gevallen zal een langdurig gebruik van een aangepaste voeding noodzakelijk zijn, soms zelfs levenslang.

Zorg die paarden verdienen

De voeders zijn zo samengesteld dat uw paard alle noodzakelijk voedingsstoffen in de juiste verhouding en hoeveelheid binnenkrijgt en kunnen uitstekend levenslang gevoerd worden. Het is af te raden om andere voedingssupplementen aan dit rantsoen toe te voegen. Alleen in overleg met uw dierenarts kan besloten worden het rantsoen te wijzigen zodat het precies op uw paard is afgestemd. Met de komst van deze speciale producten is het gemakkelijker gemaakt paarden de zorg te geven die ze verdienen. 

Enkele voorbeelden van patiënten die in aanmerking komen voor één van de Bonpard produkten:

 • Paarden die al verschillende malen koliek hebben gehad, veroorzaakt door gasophoping in de dikke darm:
  BONPARD COLON
 • Paarden met chronische hoefbevangenheid:
  BONPARD COLON
 • Paarden met onvoldoende darmbewegingen die daardoor al meerdere keren een verstopping kregen:
  BONPARD MOTILITY
 • Oudere paarden die door de afslijting van tanden en keizen moeite hebben met eten en vermageren:
  BONPARD SENIOR
 • Paarden die herhaaldelijk klachten hebben van spierbevangenheid:
  BONPARD MUSCLE 

Direct bestellen

De Bonpard speciaal voeders worden door Dierapotheker.nl bij u thuisbezorgd: bestel hier.

Vragen?

Maarten van Dijck paarden dierenarts

Neem gerust contact met ons op,

Drs. Maarten van Dijck
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.