Dierentips - Bio Sponge voor paard en veulen

Geplaatst op 21-02-2019

Bio Sponge voor paard en veulen

Ter ondersteuning van het darmkanaal van uw paard en veulen kan het voedingssupplement Bio Sponge van waarde zijn. Steeds meer paarden professionals gebruiken Bio Sponge Platinum Performance om gifstoffen kortdurend preventief te binden in het darmkanaal van hun presterende paarden. En met name bij Clostridiale colitis bij veulens zien onze paarden dierenartsen het bindende effect van Bio Sponge.

Wat doet Bio Sponge Platinum Performance?

Bio Sponge kan uw paard en veulen helpen ondersteunen bij bepaalde darmaandoeningen zoals diarree. Bio Sponge heeft namelijk een groot vermogen om elementen die de diarree veroorzaken te binden. Juist bij pasgeboren en opgroeiende veulens kan dat van waarde zijn, daar deze jonge dieren vaak een nog onvoldoende ontwikkelde darmflora hebben en ook hun immuunsysteem is nog niet op volle sterkte. Bij het volwassen paard is het inmiddels een veelgebruikt voedingssupplement om gifstoffen te helpen verwijderen en zo een vitale darmfunctie op peil te houden.

Hoe werkt het?

Bio-Sponge-bestellen-bij-Dierapotheker.nl

Bio Sponge bevat de werkzame stof Di-Tri-Octahedral (DTO) Smectite die sterk bindende eigenschappen heeft. Dit is begin deze eeuw al wetenschappelijk aangetoond  door Scott Weese, DVM, DVSc, Dipl. ACVIM van de Universiteit Guelph. Hij en zijn collega Rolph de Gannes, GV, DVM toonden aan dat Bio-Sponge kan helpen bij een veelvoorkomende ontsteking van de dunne en dikke darm. Deze vooral voor veulens bedreigende aandoening wordt mede veroorzaakt door Clostridium bacteriën. Een behandeling tegen deze ziekte werkt meestal niet en de dood is dan het gevolg. Scott Weese toonde aan dat het Di-Tri-octaëdrische smectiet van Bio Sponge bij deze darmaandoening kan helpen ondersteunen en met name bij Clostridiale colitis.

DTO smectiet

De werkzame stof DTO smectiet bindt zich aan de spijsverteringsmucus in het darmkanaal van het paard. Dat helpt de weerstand van de darmwand tegen bacteriën ondersteunen. DTO heeft als het ware de kwade gifstoffen (endo-en exotoxines) ingekapseld en deze kunnen dan met de mest het paard verlaten. Dit kan helpen ondersteunen om de diarree die door de Clostridium bacteriën wordt veroorzaakt eerder te stoppen. De bacteriën zelf worden niet geremd in hun groei door Bio Sponge. Tot op heden blijkt ook dat het veelgebruikte middel bij Clostridiale colitis, Metronidazol, zich niet bindt aan DTO dus beide middelen kunnen gecombineerd worden ingezet.

Hoe te gebruiken?

U kunt Bio Sponge bij Dierapotheker.nl bestellen.

Bij veulens met diarree

  • Bio Sponge poeder mengen met 30 ml water.
  • 2-4x per dag ingeven.
  • Stop met toedienen 1 dag nadat de diarree gestopt is.
  • Raadpleeg bij diarree altijd eerst uw dierenarts.

Bij paarden met diarree

  • Verstrek 100 gram poeder 2x per dag.
  • Bij ernstige diarree mag dosis verhoogd worden.
  • Iedere 6-12 uur maximaal 490 gram Bio Sponge gemengd met water. 
  • Stop met toedienen 1 dag nadat de diarree gestopt is.

Wanneer er geen enkele verbetering is te zien, dat wil zeggen de diarree houdt aan, dan na 7 dagen stoppen met toedienen.

Vragen?

Maarten van Dijck paarden dierenarts

Neem gerust contact met ons op,

Drs. Maarten van Dijck
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker

 

 

 

Reacties

 

Plaats een reactie


*

* (Uw e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd)

 

Dierapotheker.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Dierapotheker.nl voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees meer    
0