Aambei hond

Kan een hond een aambei hebben?

Bij de hond komen aambeien niet voor. Ook katten hebben geen aambeien. Er zijn wel aandoeningen die op aambeien kunnen lijken. Met name de anaalklierontsteking, poliepen en de prolaps van de anus kunnen verward worden met aambeien.

Wat is een aambei?

Op de overgang van einde dikke darm naar anus zit een zwellichaam. Wanneer dit zwellichaam sterk vergroot is dan spreken we bij de mens van een aambei. De abnormale opzetting van dit zwellichaam geeft vooral problemen bij het poepen en kunnen dan buiten de anus komen te hangen en gaan bloeden en pijn doen. Gelukkig hebben hond en kat daar dus geen last van.

Poliep bij de hond?

Een tumor of poliep bij de hond komt vaak voor. Wanneer deze wat groter wordt dan kan de poliep uit de anus komen. Meestal schiet de opliep later dan weer terug, maar het komt ook voor dat de poliep uit de anus blijft hangen. Dat is uiteraard vervelend voor de hond en operatief ingrijpen is dan de beste oplossing.

Anus prolaps bij de hond?

Bij een prolaps van de anus komt de binnen bekleding van de endeldarm van de hond naar buiten. Dat gebeurt dan vooral bij het persen. Wanneer de hond poept ziet u een roze ring, die niet altijd weer vanzelf terug gaat. Het slijmvlies van de anus raakt dan ontstoken en zwelt op. Bijzonder hinderlijk voor de hond. De beste behandeling is de oorzaak van het persen vinden. Wanneer dit persen adequaat behandeld wordt dan gaat de anus prolaps vaak vanzelf weer weg.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op, bel 077-3982169 of email: [email protected]
Robin-Holle-Dierenarts-Dierapotheker.nl

Drs. Robin Holle
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

Categorie: Spijsvertering, Hond

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker: