7 Thuistips voor uw hond en kat tijdens Corona

Thuiswerken met uw hond of kat

Velen van u zijn nu door de Corona crisis meer thuis. Uw huisdier is altijd thuis en merkt ineens dat u en uw huisgenoten veel aanwezig zijn. Best gezellig, maar het is wel even wennen. Hoe kunt u nu het beste omgaan met uw hond en kat tijdens zo’n periode van thuiswerken en intensief samen zijn?

Hier onze 7 tips voor u en uw dier thuis

1. Houdt dezelfde routine aan als anders

Uw hond en kat vinden het vooral fijn als alles blijft zoals het was. Dus wandel op de normale tijden met uw hond en voer uw hond en kat ook zoals anders.

2. Een beetje afleiding is prima

Een extra wandelingetje of even lekker buiten ravotten is natuurlijk een welkome afleiding voor u en uw hond. Daar wordt je fris en blij van en het werkt stress verlagend.

3. Voel u niet schuldig

Een hond slaapt wel 15 uur per dag

Voel u niet schuldig dat u niet van alles gaat doen met uw huisdier. Ook als een hond in vrijheid alleen is doet hij niet veel behalve liggen. Liggen om te slapen of gewoon op de uitkijk. Wist u dat een hond zo’n 15 uur per dag slaapt?

4. Snack en snaai plezier

Ja, de pauzes hebben we nu ook thuis. En koffie met een koekje hoort daarbij. Natuurlijk mogen uw hond en kat ook best een lekkere snack. Houdt daarbij altijd aan dat het totaal van die snacks maximaal 10% van het totale voer die dag mag zijn . Liefst wat minder.

5. Borstel en was uw hond wat vaker

Even lekker geborsteld worden, welke hond geniet daar nu niet van? Juist nu is een extra wasbeurt met een welriekende shampoo een weldaad voor uw hond en u. Heerlijk toch zo’n weldadig geurende viervoeter aan je voeten?

6. Kat wat vaker op schoot

Neem uw kat wat vaker op schoot en kroel hem of haar lekker in de nek. Dat stelt ze gerust en schept een band. Uw kat waardeert dit vaak meer dan een snack.

7. Zoek troost bij elkaar

Lekker aandacht van het baasje

Misschien bent u wat onzekerder of wat verdrietig door alles wat er nu gebeurt met de Corona crisis. Honden en katten hebben vaak veel gevoel voor onze emoties. Zoek dan ook troost bij uw huisdier. Praat kalm en rustig met ze dat stelt gerust.

Vragen?

Robin-Holle-Dierenarts-Dierapotheker.nl

Neem gerust contact met ons op, email: [email protected]

Drs. Robin Holle
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

Categorie: Algemeen

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker:

Bundelvoordeel
+ 5% Genietmomentje korting
Uw korting -5%