Cazitel Plus XL 8 tabletten

Dit product is helaas niet leverbaar
  • 4993
P Verwerven petpunten nu
Gratis verzending bij bestellingen vanaf €49,-
Uw bestelling wordt vanaf €49,- gratis thuisbezorgd in Nederland en België. Onze standaard verzendkosten zitten op €3,95.

Niet beschikbaar

Dit product is helaas niet meer leverbaar. Alternatieve ontwormingstabletten vindt u hier.

Cazitel Plus XL smakelijke tabletten voor de behandeling van honden met een besmetting met rondwormen, zoals spoelwormen, haakwormen en lintwormen.

Bij honden: behandeling van menginfecties door rondwormen en platwormen van de volgende species: Rondwormen: Spoelwormen: Toxocara canis, Toxascaris leonina (volwassen en laat-onvolwassen vormen). Haakwormen: Uncinaria stenocephala, Ancylostoma canium (volwassen). Zweepwormen: Trichuris vulpis (volwassen). Platwormen: Lintwormen: Echinococcus species, (E. granulosus, E. multilocularis), Taenia species (T. hydatigena, T. pisiformis, T. taeniformis), Dipylidium caninum (volwassen en onvolwassen vormen).

Werkzame bestanddelen

1 tablet bevat 175 mg praziquantel, 175 mg pyrantel (overeenkomend met 504 mg pyrantelembonaat) en 525 mg febantel.

Contra indicaties

Niet gelijktijdig gebruiken met piperazinederivaten, omdat de anthelmintische effecten van pyrantel en piperazine kunnen worden geantagoneerd. Niet gebruiken in dieren met een bekende overgevoeligheid voor de werkzame bestanddelen of voor één van de hulpstoffen.

Dosering

Voor orale toediening. De aanbevolen doseerfrequenties zijn: 15 mg/kg lichaamsgewicht febantel, 5 mg/kg pyrantel (overeenkomend met 14.4 mg/kg pyrantelembonaat) en 5 mg/kg praziquantel. 1 tablet per 35 kg lichaamsgewicht. De tabletten kunnen direct aan de hond worden toegediend, of met het voer worden vermengd. Honden hoeven voor of na behandeling niet nuchter te zijn. Voor een juiste dosering moet het lichaamsgewicht zo nauwkeurig mogelijk bepaald worden; de nauwkeurigheid van het doseerhulpmiddel dient te worden nagegaan. Resterende tabletdelen mogen niet meer worden gebruikt.

Doseertabel: Honden van 35 kg 1 tablet

Honden die zwaarder dan 35 kg zijn: 1 tablet Cazitel XL + een passende hoeveelheid Cazitel Plus tabletten overeenkomend met 1 tablet per 10 kg lichaamsgewicht.

Waarschuwing

Niet gelijktijdig gebruiken met piperazinederivaten, omdat de anthelmintische effecten van pyrantel en piperazine kunnen worden geantagoneerd. Gelijktijdig gebruik met andere cholinerge stoffen kan tot toxiciteit leiden. Een lintworminfestatie zal zeker terugkeren tenzij de tijdelijke gastheren zoals vlooien, muizen, etc. worden aangepakt. Een lintworminfestatie is onwaarschijnlijk bij pups jonger dan 6 weken. Teratogene effecten, toegewezen aan hoge doses van febantel, zijn gemeld bij schapen en ratten. Er zijn geen studies tijdens de vroege dracht uitgevoerd in honden. Gebruik van het product tijdens de dracht dient in overeenstemming met een ?baten-risico? beoordeling van de verantwoordelijke dierenarts te gebeuren. Het wordt geadviseerd om het product niet te gebruiken bij honden tijdens de eerste 4 weken van de dracht. De aanbevolen dosis dient niet te worden overschreden bij de behandeling van drachtige teven. Parasitaire resistentie tegen iedere klasse van anthelmintica kan zich ontwikkelen na frequent herhaaldelijk gebruik van anthelmintica uit die klasse. Speciale voorzorgsmaatregelen, te nemen door degene die het geneesmiddel aan de dieren toedient In geval van accidentele orale inname dient onmiddellijk een arts te worden geraadpleegd en de bijsluiter of het etiket te worden getoond.In het kader van goede hygiëne dienen personen die de tabletten direct aan de hond toedienen, of de tablet aan het hondenvoer toevoegen, na afloop hun handen te wassen. Uitsluitend voor diergeneeskundig gebruik. Ongebruikte diergeneesmiddelen of restanten hiervan dienen in overeenstemming met de nationale vereisten te worden verwijderd. Geneesmiddelen dienen niet via het afvalwater of met het huishoudelijk afval weggeworpen te worden. Vraag aan uw dierenarts hoe u overtollige geneesmiddelen verwijdert. Deze maatregelen dienen ter bescherming van het milieu.

Video

 

Overtuigd van uw keuze?

Cazitel Plus XL 8 tabletten

Cazitel Plus XL 8 tabletten
Dit product is helaas niet leverbaar
  • 4993
P Verwerven petpunten nu
Gratis verzending bij bestellingen vanaf €49,-
Uw bestelling wordt vanaf €49,- gratis thuisbezorgd in Nederland en België. Onze standaard verzendkosten zitten op €3,95.

Laatst bekeken