Calmasure Kalmering Hond Kat 60 kauwtabletten

Dit product is niet (meer) leverbaar.
  • 5888
P Verwerven petpunten nu
Gratis verzending bij bestellingen vanaf €59,-
Onze standaard verzendkosten zijn €3,95. Vanaf €59,- wordt uw bestelling gratis thuisbezorgd in Nederland en België.

Niet beschikbaar

Dit product is helaas niet meer leverbaar. Alternatieve rustgevende tabletten vindt u hier. 

Is uw huisdier weleens van slag of wordt hij of zij niet lekker bij lange autoritten?

U wilt dan toch ook het beste voor uw huisdier?

  • Geef hem of haar vooraf Calmasure, dat werkt wel zo prettig.
  • Calmasure bevat een uitgekiende combinatie aminozuren, kruiden en vitaminen speciaal ontwikkeld voor honden en katten.
  • De combinatie van L-theonine (Suntheanine® ) met taurine, valeriaan en andere ingrediënten hebben een gunstige invloed op neurotransmtiitors in de hersenen.
  • Dit maakt Calmix een ideaal product voor lange autoritten en andere situaties waarin dieren van slag kunnen raken.
  • Reactietijd: 30 - 40 minuten.   

Samenstelling

 L-Theanine. Het natuurlijke aminozuur L-Theanine komt veel voor in bijvoorbeeld groene thee. Belangrijk is, dat L-theanine in staat is de bloed-hersenbarriëre te passeren en biologische werkzaamheid in de hersenen te ontwikkelen. L-theanine is structureel gerelateerd aan de neurotransmittor glutamaat, maar bindt zich niet of nauwelijks aan de glutamaatreceptoren van postsynaptische cellen. De belangrijkste werking van L-theanine lijkt te zijn, dat het zorgt voor toename van de neurotransmitter GABA in de hersenen. Daarnaast verhoogt L-theanine ook de hoeveelheid van de belangrijke neurotransmitter dopamine in de hersenen. L-theanine lijkt bovendien de afgifte van de belangrijke 'geluks'neurotrasmitter serotonine in positieve zin te bevorderen, en te zorgen voor de aanmaak van zogenaamde 'alfagolven' in de hersenen. Alfagolven geven aan dat iemand op een ontspannen manier alert is. 

 Taurine. Het aminozuur taurine is ook in staat de bloed-hersenbarriëre te passeren en biologische aktiviteit in de hersenen te ontplooien. Taurine staat er om bekend dat het een positief effect heeft op diverse neurotransmitters, en een stabiliserend effect op de celmembranen. Taurine is een essentiële voedingsstof voor katten, die dit aminozuur niet zelf kunnen aanmaken. 

 Valeriaanwortel. Valeriaanwortel wordt al heel lang gebruikt in de natuurgeneeskunde. Bekend is, dat valeriaanzuur zich bindt aan de receptoren van gamma-aminoboterzuur (GABA) en daarmee de afgifte van deze belangrijke neurotransmitter beïnvloedt. Valeriaanwortel werkt daardoor goed samen met L-theanine en taurine. Bekend is ook, dat valeriaanwortel een opmerkelijke aantrekkingskracht op katten bezit. 

 Vitaminen en mineralen. De Vitaminen B6 en D3 en de mineralen zink en calcium spelen een belangrijke ondersteunende rol bij de werking van Calmasure.

Toediening

Geef het aan honden als een snoepje, of verkruimel door het voer. Katten kunnen heel kritisch zijn, maar we hebben gemerkt dat een verkruimelde tablet door nat voer of tonijn voor de meeste katten onweerstaanbaar is. Elke tablet van 1.5 gram  bevat:
Valeriaanwortel 100 mg,L-Theanine (Suntheanine®) 20 mg, Taurine 15 mg, Calcium (fosfaat) 9.6 mg, Vitamine B6 14 mg, Zink 1.7 mg, Vitamine E 0.25 IU, Selenium (Selenaat) 50 mcg, Vitamine D3 100 IU. Andere ingrediënten: dextraten, kippeleverpoeder, D'Tech 8P natuurlijke smaakversterker, Siliciumdioxide, stearinezuur, magnesiumstearaat.

Aanbevolen dagelijkse dosering

Katten en kleine honden (minder dan 10 kg): tot 3-maal daags 1 tablet.
Middelgrote en grote honden: tot 3-maal daags 2 tabletten.
Zeer grote honden (+50 kg): tot 3-maal daags 3 tabletten.

Specificaties

Productnr.: 5888
Toedieningsvorm: Tablet

Overtuigd van uw keuze?

Calmasure Kalmering Hond Kat 60 kauwtabletten

Calmasure Kalmering Hond Kat 60 kauwtabletten
Dit product is niet (meer) leverbaar.
  • 5888
P Verwerven petpunten nu
Gratis verzending bij bestellingen vanaf €59,-
Onze standaard verzendkosten zijn €3,95. Vanaf €59,- wordt uw bestelling gratis thuisbezorgd in Nederland en België.

Eerder bekeek u