Arthroluxyl Senior 60 tabletten

Dit product is niet (meer) leverbaar.
  • 1820
P Verwerven petpunten nu
Gratis verzending bij bestellingen vanaf €59,-
Onze standaard verzendkosten zijn €3,95. Vanaf €59,- wordt uw bestelling gratis thuisbezorgd in Nederland en België.

Door de speciale, natuurlijke samenstelling is Arthroluxyl Senior geschikt voor oudere honden van alle rassen.

Ter ondersteuning van de conditie van het bewegingsapparaat en gewrichten. 

Glucosamine

Glucosamine is een bouwsteen van de glycosaminoglycanen (GAG’s), geeft regeneraties van de chondrocyten en een verbetering van de synovia. Salix, Harpagophytum en Taraxacum hebben een ondersteunende werking op het bewegingsapparaat. Urtica is een natuurlijk product dat goed verdragen wordt en aanvullend werkt bij de ondersteuning van gewrichten. Rutine ondersteunt de doorbleoding van spieren. Mangaan ascorbaat is een co-factor van vele enzymen, maar ook van de GAG’s en speelt een belangrijke rol in de synthese van collageenrijke weefsels als bot, kraakbeen en bindweefsel.

Opbouw skelet

De elementen in Arthroluxyl Senior spelen een rol bij de mineraalhuishouding en zijn van invloed op de groei- en regeneratieprocessen van bot- en kraakbeenweefsels. Arthroluxyl Senior helpt bij het instandhouden van de juiste verhouding calcium/fosfor/fluor in bot en pees. Deze verhouding is zeer belangrijk voor de opbouw van weefsel en skelet. Door de speciale, natuurlijke samenstelling is Arthroluxyl Senior geschikt voor oudere honden van alle rassen.

Samenstelling

D-glucosamine sulfaat, salix, harpagophytum, taraxacum, urtica, rutine, mangaan ascorbaat, magnesium, calcium, fosfor, ijzer, koper, zink, kobalt, molybdeen.

Doeldier

Hond.

Dosering/Toediening

Men kan de smakelijke tabletten rechtstreeks of samen met het voer toedienen. Het is verstandig de tabletten ’s morgens te geven gezien het actievere bestaan van een hond overdag ten opzichte van ’s nachts. Honden tot 25 kg l.g.: Startdosering: éénmaal daags 1 tablet; onderhoudsdosering: éénmaal daags ½ tablet. Honden vanaf 25 kg l.g.: Startdosering: éénmaal daags 2 tabletten; onderhoudsdosering: éénmaal daags 1 tablet. De startdosering moet tenminste één maand worden volgehouden, daarna kan men overgaan op de onderhoudsdosering. Deze laatste dosering nogmaals één maand volhouden, of langer als de klachten na stoppen recidiveren. Jaarlijks kan de Arthroluxyl kuur herhaald worden. Bij ernstige klachten van het bewegingsapparaat kan men er toe overgaan om de hond continue op de onderhoudsdosering te zetten. Ook bij langdurig gebruik is Arthroluxyl Senior een veilig preparaat.

Waarschuwingen

Ook in combinatie met geneesmiddelen is het gebruik van Arthroluxyl Senior zonder risico’s voor schadelijke bijwerkingen. Gelijktijdig gebruik van corticosteroïden gaat het effect van Arthroluxyl Senior tegen. Dit geldt eveneens voor antibiotica. Bij een kortdurende antibioticakuur kan men de toediening van Arthroluxyl Senior gelijktijdig voortzetten. Pijnstillers kunnen in sommige gevallen het effect van Arthroluxyl Senior enigszins doen verminderen. Gebruik van kalktabletten naast Arthroluxyl Senior doet het effect voor een groot deel teniet. Het verdient de aanbeveling om Arthroluxyl Senior te combineren met een dieet speciaal gericht op de oudere hond. Een dieet met extra mineralen is niet zinvol.

Houdbaarheidstermijn

Bij kamertemperatuur (15-25°C), op een donkere, droge plaats.

Specificaties

Productnr.: 1820
Toedieningsvorm: Tablet

Overtuigd van uw keuze?

Arthroluxyl Senior 60 tabletten

Arthroluxyl Senior 60 tabletten
Dit product is niet (meer) leverbaar.
  • 1820
P Verwerven petpunten nu
Gratis verzending bij bestellingen vanaf €59,-
Onze standaard verzendkosten zijn €3,95. Vanaf €59,- wordt uw bestelling gratis thuisbezorgd in Nederland en België.

Eerder bekeek u