Intra Epidine Spray 12 x 250 ml

Intra Epidine Spray 12 x 250 ml Intra Epidine Spray 12 x 250 ml Intra Epidine Spray 12 x 250 ml Intra Epidine Spray 12 x 250 ml

voordeel 5%

Van:
€143,23

Voor:
€136,06

+ 136 gratis Petpunten.
Levertijd:
1 - 3 werkdagen

Intra Epidine is een veterinair geregistreerde spray voor de behandeling van Dermatitis Digitalis (Mortellaro) bij het rund.

  • Intra Epidine is een veterinair geneesmiddel van Intracare, zonder antibiotica, voor de behandeling van Dermatitis Digitalis (de ziekte van Mortellaro), een veel voorkomende klauwaandoening bij runderen.
  • Deze huidspray bevat gemicroniseerde mineralen, in gechelateerde vorm, die gemakkelijk door de laesie kunnen worden opgenomen.
  • Dit geeft Intra Epidine zijn werkzaamheid voor de behandeling van Dermatitis Digitalis. Klinische studies bevestigen de werkzaamheid van Intra Epidine ten opzichte van conventionele antibiotica spray.

Farmacodynamische eigenschappen

Koper in chelaatvorm heeft antimicrobiële eigenschappen en stimuleert angiogenese, een belangrijk onderdeel van het wondgenezingsproces. Het gechelateerde zink ondersteunt het natuurlijke herstel van het huidweefsel en stimuleert de groei van epitheelcellen, welke de bovenste laag van de huid bedekken. Door de van nature anorganische elementen koper en zink met een organische laag te chelateren, neemt de effectiviteit toe. De hulpstoffen dragen bij aan een optimale hechting van het product aan de huid.

Dosering en toediening

Het diergeneesmiddel is bestemd voor uitwendig gebruik. Voor gebruik de spuitbus goed schudden. Indien nodig, maak de laesie schoon met een wegwerpdoek voor direct contact met de spray. Bespuit de te behandelen oppervlakte op een afstand van 15 cm gedurende 3 seconden. Het diergeneesmiddel aanbrengen op de laesie.

Bedek de laesie volledig met de spray in een behandeling bestaande uit de stappen:

Dag 0: Spray op de laesie en bedek het met verband.
Dag 3: Verwijder het verband en spray opnieuw, zonder verband.
Dag 7: Indien herstel niet voldoende is, spray opnieuw, zonder verband.

Antibiotica-vrij

Intra Epidine is positief beoordeeld op veiligheid voor mens, dier en milieu. Bij gebruik van deze spray wordt de toediener niet blootgesteld aan antibiotica nevel. Daarnaast vormen de werkzame bestanddelen geen risico voor het behandelde dier met betrekking tot residuvorming. Hiermee is de wachttermijn voor Intra Epidine vastgesteld op 0 dagen voor (orgaan)vlees en melk.

Registratienummer

REG NL 118759

Verpakking: 12 x spray 250 ml.

 

 

U kunt hier meer informatie over de Intra Epidine spray vinden

 

 

 

 

 

 

voordeel 5%

Van:
€143,23

Voor:
€136,06

+ 136 gratis Petpunten.
Levertijd:
1 - 3 werkdagen

voordeel 5%

Van:
€143,23

Voor:
€136,06

+ 136 gratis Petpunten.
Levertijd:
1 - 3 werkdagen

 

 

Dierapotheker.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Dierapotheker.nl voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees meer    
0