Bonpard Non-Obesitas 4 x 20 kg

Bonpard Non-Obesitas 4 x 20 kg

voordeel 20%

Van:
€164,05

Voor:
€131,24

+ 131 gratis Petpunten.
Levertijd:
1 - 3 werkdagen

De paardendierenartsen van Dierenartsenpraktijk Horst e.o.  hebben goede ervaringen met de Bonpard (voorheen Sanequi) paardenvoeders.

  • Een vezelrijke muesli die speciaal is samengesteld om te dikke paarden en pony's verantwoord te laten vermageren.

Te veel energie

De BCS oftewel lichamelijke conditie zegt iets over de opname en het verbruik van energie gedurende de afgelopen maanden. Veel paarden en pony's krijgen via hun voeding meer energie binnen dan ze met werken verbruiken. Op den duur leidt dit tot obesitas. Obesitas heeft een negatieve invloed op de ernst en het herstel van hoefbevangenheid. Mogelijk is er een verband tussen het ontwikkelen van insuline resistentie, obesitas en het krijgen van hoefbevangenheid. Feit is dat paarden en pony's die te dik zijn een verhoogd risico hebben hoefbevangenheid te krijgen. Behalve de kosten die hieraan verbonden zijn, is vooral de gezondheid en het welzijn van uw paard een goede motivatie om obesitas te bestrijden.

Dit kan alleen maar door ervoor te zorgen dat het paard aanspraak gaat doen op de energie die in de vetreserves ligt opgeslagen. Dit kunt u bereiken door minder energie te voeren en uw paard meer te laten werken. De weg is niet gemakkelijk. Hulp met een speciaal rantsoen én met een goede begeleiding door de dierenarts is hierbij daarom essentieel.

Bovendien is afvallen ook niet altijd zonder gezondheidsrisico's. Krijgt het paard te weinig vezels dan kunnen gedragsproblemen ontstaan, zoals kribbebijten en luchtzuigen. Op een weiland met zeer weinig gras kan het paard zandkoliek krijgen, als ze graswortels eten. Bevat het rantsoen onvoldoende eiwit dan breekt het paard spierweefsel af in plaats van vet. En krijgt hij te weinig vitaminen en mineralen binnen dan daalt de weerstand. Kortom, het vermageringsdieet moet zo zijn samengesteld dat het paard voldoende kan kauwen, genoeg eiwit en voedingsstoffen krijgt, maar wel minder energie opneemt.

Bonpard Non-obesitas is speciaal samengesteld om samen met hooi aan alle eisen van een paard dat moet vermageren te voldoen. Uiteraard is het heel belangrijk hiervoor de juiste dosering te hanteren die past bij het streefgewicht van uw paard. Uw dierenarts kan met begeleiding en controle helpen het voerschema te bepalen en door regelmatig controles de gezondheid van het paard én de vorderingen van het vermageren bij houden. 

Samenstelling

Bonpard Non-obesitas bevat luzernemeel, kaf van haverkorrels plus voorbehandelde soyabonen. Luzernemeel en soyabonen leveren voldoende eiwitten van goede kwaliteit. Het kaf van de haverkorrel is een bron van vezels. Extra vezels zijn toegevoegd in de vorm van grof luzerne. Het aandeel zetmeel en suikers is laag. Een kleine hoeveelheid zoetstof (SucramÒ) is toegevoegd voor de smakelijkheid. De toegevoegde premix met mineralen en vitaminen zorgt ervoor dat het paard geen tekorten krijgt.

Ingrediënten

Luzerne, havermoutpellets, sojapellets, tarwegries, grof luzerne, molashine, mineralen- en vitaminenpremix, tarwezemelen, sucram zoetstof.

Gehalten

Ruw eiwit 16% vet, ruwe celstof 20%, ruwe as 10%, Ca 12%, P 6%. Toegevoegd per kg: vitamine A: 12000 IE, Vitamine D3: 1700 IE, Vitamine E (alphatocopherolacetaat) 550 mg, koper (Cu-II-sulfaat pentahydraat): 37 mg, selenium (Na-seleniet): 0.98 mg.

Totale rantsoen

Bonpard Non-obesitas maakt onderdeel uit van een totaal vermageringsdieet dat verder bestaat uit grofstengelig hooi eventueel aangevuld met stro. Een paard valt niet af als het voerniveau te hoog is. Door uit te gaan van het streefgewicht ontstaat er een voerschema waarbij het paard minder energie krijgt dan hij verbruikt, maar wel voldoende van alle overige essentiële voedingsstoffen. Het streefgewicht wordt samen met de dierenarts bepaald op basis van de stokmaat en het ras.

Waarschuwing

Met Bonpard Non-obesitas beschikt u over de perfecte middelen om uw paard goed en veilig op een gezond gewicht te laten komen. Afvallen blijft echter een langdurig proces dat alleen maar lukt indien u als eigenaar het paard op correcte wijze voert en houdt. Behalve een lange adem moet u ook extra inspanningen leveren, zoals het apart voeren en het geven van extra training en aandacht. Maar met een goede motivatie en een goede begeleiding is uw beloning een actief en vitaal paard.

Sanéqui Non-Obesitas is geschikt voor de volgende indicatie

  • Te hoge Body Condition Score (BCS), dat wil zeggen het paard of de pony heeft teveel vetreserves.
  • Dit kan samengaan met hoefbevangenheid en insuline resistentie.

Verpakking: 4 x 20 kg.

Let op: Levering uitsluitend in Nederland. 

 

 

 

 

 

 

 

voordeel 20%

Van:
€164,05

Voor:
€131,24

+ 131 gratis Petpunten.
Levertijd:
1 - 3 werkdagen

voordeel 20%

Van:
€164,05

Voor:
€131,24

+ 131 gratis Petpunten.
Levertijd:
1 - 3 werkdagen

 

 

Dierapotheker.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Dierapotheker.nl voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees meer    
0