Sanimed Weight Reduction Kat 1.5 kg

Sanimed Weight Reduction Kat 1.5 kg

voordeel 5%

Van:
€16,95

Voor:
€16,10

+ 16 gratis Petpunten.
Levertijd:
1 - 3 werkdagen

SANIMED Weight Reduction is een volledig dieetvoeder voor de kat ter vermindering van overgewicht en herhaalde struvietvorming, ter ondersteuning van het metabolisme van de gewrichten bij osteoartritis en voor de regulering van de glucosevoorziening (bij diabetes mellitus).

  • De behandeling van obesitas bestaat uit het instellen van een negatieve energiebalans. 
  • Dit betekent beperking van de voeropname en/of het stimuleren van een verhoogde activiteit. 
  • Het verstrekken van minder voerenergie wordt vereenvoudigd door SANIMED Weight Reduction. 
  • Dit dieet heeft een lage energiewaarde waardoor relatief veel voer opgenomen kan worden. 
  • De lage energiewaarde is bereikt door een laag gehalte aan vet en een hoog gehalte aan ruwe celstof in de vorm van cellulose. 
  • SANIMED Weight Reduction heeft daarom een hoge vulwaarde, die bijdraagt aan het oproepen van een verzadigingsgevoel.
  • Bovendien is SANIMED Weight Reduction verrijkt met L-carnitine, dat specifiek de vetzuuroxidatie stimuleert (Bremer, 1983) met als gevolg een sparend effect op de spiermassa (German, 2006). 
  • De verstrekking van L-carnitine tijdens energiebeperking versnelt het gewichtsverlies bij de kat (Center et al., 2000). 
  • Het hoge eiwitgehalte in SANIMED Weight Reduction stimuleert ook het gewichtsverlies en draagt bij aan het verzadigingsgevoel (Vasconcellos et al., 2009).

Overgewicht is een belangrijke risicofactor voor artrose bij de kat (Vasconcellos et al., 2009)

Het is aannemelijk dat door gewichtsverlies de symptomen van artrose kunnen verminderen. Ter ondersteuning van dit effect is SANIMED Weight Reduction verrijkt met zalmolie en gelatinehydrolysaat. Het omega-3 vetzuur, eicosapentaeenzuur (EPA), dat in zalmolie aanwezig is, ondersteunt daarbij, evenals de Gelatinehydrolysaat. Zalmolie en gelatinehydrolysaat zijn ook effectieve componenten van SANIMED Anti-Osteoarthritis voor de hond.

Diabetes mellitus

SANIMED Weight Reduction is rijk aan ruwe celstof en kan daarom worden ingezet bij katten met diabetes mellitus, die al dan niet obees zijn. Een hoge opname van ruwe celstof heeft meerdere positieve effecten bij katten met diabetes mellitus. 

Verpakking: 1.5 kg.

Zorgattentie Apotheek dierenkliniek Horst
De prescription dieetvoeders worden geleverd door de apotheek van dierenkliniek Horst. Bij het bestellen dient u te accorderen met de veterinaire zorgattentie.

 

 

 

 

 

 

voordeel 5%

Van:
€16,95

Voor:
€16,10

+ 16 gratis Petpunten.
Levertijd:
1 - 3 werkdagen

voordeel 5%

Van:
€16,95

Voor:
€16,10

+ 16 gratis Petpunten.
Levertijd:
1 - 3 werkdagen

 

 

Dierapotheker.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Dierapotheker.nl voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees meer    
0