Sanimed Skin Sensitive (= Atopy Sensitive) Cat 4.5 kg

Sanimed Skin Sensitive (= Atopy Sensitive) Cat 4.5 kg

voordeel 10%

Van:
€45,05

Voor:
€40,54

+ 40 gratis Petpunten.
Levertijd:
1 - 3 werkdagen

SANIMED Atopy/Sensitive vermindert de symptomen van huidaandoeningen.

Helpt bij aandoeningen die worden veroorzaakt door een omgevingsallergie, vlooienallergie en/of voedselovergevoeligheid.  Daarnaast worden ontstekingen, roodheid en jeuk verzacht.

 • Het bevat als dierlijke eiwitbron uitsluitend gehydrolyseerde eiwitten. Dit zijn in kleine fragmentjes geknipte eiwitten. 
 • Door het knippen verliezen deze hun allergene eigenschappen en worden dus niet herkend door het immuunsysteem van uw kat.
 • Atopie en voedselallergie gaan vaak hand in hand. Atopie kan enkel behandeld worden door het verminderen van de ontsteking en jeuk van de huid.
 • Visolie en borage olie zijn rijk aan specifieke omega-3 en omega-6 vetzuren die jeuk- en ontstekingsremmend werken.
 • Als er sprake is van een vlooienallergie is het natuurlijk van groot belang vlooien afdoende te bestrijden.

Kenmerken

 • Sanimed Atopy/Sensitive is beschikbaar als volledig droogvoeder en als volledig natvoeder in pouches. 
 • Het droogvoeder bevat gehydrolyseerd viseiwit als enige dierlijke eiwitbron en voor het natvoeder is dit intact zalmeiwit. 
 • De drie productvormen zijn dusdanig geformuleerd dat ze voor de indicatie atopie dezelfde effectieve samenstelling hebben. 
 • De drie voeders hebben vrijwel dezelfde gehalten aan zalmolie en borageolie, wanneer deze gehalten worden uitgedrukt per eenheid van voerenergie. 
 • Omdat het natvoeder volledige zalm bevat is het gehalte aan eicosapentaeenzuur (EPA) hoger dan in het droogvoeder. 
 • Op energiebasis hebben het droog- en natvoeder dezelfde gehalten aan calcium, fosfor, natrium, kalium, magnesium, chloride, zwavel en de vitamines A, D3 en E. 
 • Per opgenomen eenheid van energie zal een kat met SANIMED Atopy/Sensitive droogvoeder dezelfde hoeveelheden aan effectieve componenten binnen krijgen als met de natvoeder-variant. 
 • SANIMED Atopy/Sensitive in droog- en natvoeder zijn derhalve volledig uitwisselbaar zonder dat het ten koste gaat van de effectiviteit.

Voedselallergie

De behandeling van voedselallergie bestaat uit het vermijden van het betreffende voedselallergeen. Dit principe geldt uiteraard ook voor de kat (Cave, 2006, Verlinden et al., 2006). Het droogvoeder SANIMED Atopy/Sensitive bevat gehydrolyseerd viseiwit als enige dierlijke eiwitbron. Door hydrolyse wordt het eiwit opgesplitst in kleinere fragmenten, waardoor het niet meer als antigen of allergen wordt herkend. De molekuulgrootte van de gehydrolyseerde eiwitten is kleiner dan 10.000 Dalton. De andere twee eiwitten in SANIMED Atopy/Sensitive, rijsteiwit en aardappeleiwit, veroorzaken geen voedselallergie bij de kat (Roudebush et al., 2000).

De natvoeder variant van SANIMED Atopy/Sensitive bevat alleen zalmeiwit en aardappeleiwit als eiwitbronnen. Er zijn geen casuïstieken bekend waaruit blijkt dat de eiwitbronnen in het natvoeder SANIMED Atopy/Sensitive allergene eigenschappen zouden hebben (Roudebush et al., 2000). SANIMED Atopy/Sensitive in droge of natte vorm kan worden ingezet bij de behandeling van voedselallergie.

Atopie

Atopische dermatitis kan worden behandeld door de onderdrukking van de chronische ontstekingsreacties in de huid. Zalmolie is rijk aan eicosapentaeenzuur (EPA) en borageolie is rijk aan gamma-linoleenzuur (GLA). Door de opname van EPA en GLA wordt de synthese van ontstekingsremmende eicosanoïden gestimuleerd en daarmee de symptomen van huidontstekingen gereduceerd. Dit is ook aangetoond in klinisch onderzoek bij de kat (Harvey, 1993a,b; Miller et al., 1993).

Colitis en prikkelbare darmsyndroom (IBD)

Voor de behandeling van colitis en IBD bij katten worden hypoallergene, goed verteerbare eiwitbronnen in combinatie met EPA aanbevolen (Davenport et al., 2000). Bij pathogenese van deze aandoeningen spelen namelijk voedselallergenen en ontstekingsreacties een rol. Onderzoek heeft aangetoond dat de klinische symptomen van katten met colitis afnamen na de verstrekking van een dieet met een enkelvoudige, hypoallergene dierlijke eiwitbron (Nelson et al., 1984; Guilford et al., 2001).

Urine pH

Het negatieve baseoverschot is identiek voor Sanimed Atopy/Sensitive in droge en natte vorm. De urine pH is daarom ook gelijk voor de drie Atopy/Sensitive voeders, namelijk gemiddeld 6,4. Bij deze pH zal struviet oplossen, dan wel niet ontstaan. Bovendien is Sanimed Atopy/Sensitive arm aan magnesium en heeft het relatief lage gehalten aan fosfor en eiwit. Dit betekent dat Sanimed Atopy/Sensitive een anti-struviet werking heeft. Het risico op calciumoxalaat urolithiasis is gereduceerd omdat Sanimed Atopy/Sensitive relatief arm aan zowel calcium als glycine (substraat voor de synthese van oxalaat) is.

Verpakking: 4.5 kg.

Zorgattentie Apotheek dierenkliniek Horst
De prescription dieetvoeders worden geleverd door de apotheek van dierenkliniek Horst. Bij het bestellen dient u te accorderen met de veterinaire zorgattentie.

 

 

 

 

 

 

 

voordeel 10%

Van:
€45,05

Voor:
€40,54

+ 40 gratis Petpunten.
Levertijd:
1 - 3 werkdagen

voordeel 10%

Van:
€45,05

Voor:
€40,54

+ 40 gratis Petpunten.
Levertijd:
1 - 3 werkdagen

 

 

Dierapotheker.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Dierapotheker.nl voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees meer Ok
0
top