Royal Canin Diabetic kat 12 x 100 gram

Royal Canin Diabetic kat 12 x 100 gram

voordeel 5%

Van:
€16,26

Voor:
€15,45

+ 15 gratis Petpunten.
Levertijd:
1 - 3 werkdagen

Royal Canin Diabetic Cat is een volledig dieetvoeder voor katten met Diabetes mellitus.

Indicaties

  • Diabetes mellitus.
  • Onderhouden van het streefgewicht na gecontroleerd gewichtsverlies.

Waarschuwing

Het gebruik van deze voeding verhoogt in het algemeen de gevoeligheid van de kat voor insuline. Het is bij patiënten met diabetes mellitus ten zeerste aan te bevelen, om bij aanvang van deze dieetvoeding het glucosegehalte in het bloed en de insulinerespons te bepalen. Op deze manier kan het dier op een lagere insulinedosis worden ingesteld.

Contra-indicaties

- Dracht
- Lactatie
- Groei

Geadviseerde gebruiksduur

De duur van de behandeling is bij diabetes mellitus afhankelijk van de ontwikkeling van het verloop van de bloedsuikercurve. Hoewel bij de kat diabetes mellitus reversibel kan zijn, zal een levenslange nutritionele behandeling het risico voor recidivering minimaliseren.

Eigenschappen

  • Een gematigde calorieopname bevordert een optimale samenstelling van het lichaam en minimaliseert de insulineresistentie die samengaat met overgewicht.
  • Dankzij de toevoeging van granen met een lage glycaemische index (gerst, maïs) en gelvormende vezels (psylliumzaden) wordt de postprandiale hyperglycaemie gereduceerd.
  • Een hoog eiwitgehalte draagt bij tot vermindering van de netto energievoorziening en zorgt tevens voor een vertraagde en progressieve glucoseaanvoer (gluconeogenese).
  • Een kat met diabetes mellitus heeft een verhoogd risico van gewrichtsaandoeningen.
  • De kat is vaak al ouder en heeft meestal overgewicht.
  • De kraakbeenbeschermende elementen (glucosamine en chondroïtinesulfaat) helpen het bijkomende risico op gewrichtsaandoeningen te minimaliseren.

Ingrediënten

Gedehydreerd gevogeltevlees, maïsgluten, gerst, maïsmeel, geïsoleerd soja-eiwit, gevogeltevet, plantaardige vezels, gevogeltelevers, bietenpulp, psylliumzaden, mineralen, visolie, Fructo-Oligo-Sacchariden (FOS), plantaardige olie, sporenelementen (inclusief sporenelementen in chelaatvorm), kaliumcitraat, taurine, extracten van groene thee en druiven (met een hoog gehalte aan polyfenolen), chondroïtinesulfaat, glucosamine chloride, L-carnitine, Tagetes extract (rijk aan luteïne) en vitaminen.

Insuline behoefte is minder

De insulinotrope werking van arginine bevordert een gemakkelijke regeneratie van de pancreasactiviteit en reduceert de exogene behoefte aan insuline.

Verpakking: 12 x 100 gram.

Zorgattentie Apotheek dierenkliniek Horst
De prescription dieetvoeders worden geleverd door de apotheek van dierenkliniek Horst. Bij het bestellen dient u te accorderen met de veterinaire zorgattentie.

 

 

 

 

 

 

voordeel 5%

Van:
€16,26

Voor:
€15,45

+ 15 gratis Petpunten.
Levertijd:
1 - 3 werkdagen

voordeel 5%

Van:
€16,26

Voor:
€15,45

+ 15 gratis Petpunten.
Levertijd:
1 - 3 werkdagen

 

 

Dierapotheker.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Dierapotheker.nl voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees meer    
0