OR-ace Plus 5 zakjes van 7.22 gram

OR-ace Plus 5 zakjes van 7.22 gram

Niet beschikbaar

Dit product is helaas niet langer leverbaar. Eventuele alternatieven zijn Royal Canin Instant Rehydration Support 15 x 29 gram en Rehydration Electrolytenmix Arts 3 x 75 gram.

Aanvullend diervoeder voor gedehydrateerde honden en katten met electrolytentekort.

  • O.R.-ACE Plus is een oplossing die de vochtbalans herstelt (orale rehydratatievloeistof). De oplossing bevat de, door de WHO (wereldgezondheidszorgorganisatie) aanbevolen, samenstelling van glucose en zouten om uitdroging tegen te gaan en om de zout- en vochtbalans te herstellen, verrijkt met geautolyseerde gist.
  • De glucose en zouten in O.R.-ACE Plus lossen snel en volledig op. Doordat de zout- en glucoseconcentratie optimaal zijn, zullen alle zouten en de glucose snel en vrijwel volledig worden opgenomen. Hierdoor treedt snel verbetering op in de conditie van het dier. De zouten (kalium, natrium, chloride en waterstofcarbonaat) worden uiteindelijk door de nieren uitgescheiden. De glucose wordt opgeslagen of gebruikt als brandstof.

Gebruik

Bij diarree en de daaropvolgende herstelperiode bij honden en katten.
Breng de inhoud van een sachet in 250 ml leidingwater en los op door te roeren met een lepel. Laat het dier naar behoefte drinken. Plaats de oplossing op een niet te warme plaats.
Het sachet pas vlak voor gebruik openen. Ververs de oplossing dagelijks, of eerder wanneer zij troebel wordt. Gooi de overgebleven oplossing weg.

Farmaceutische groep

Poeder voor oraal gebruik.

Samenstelling

De inhoud van 1 sachet O.R.-ACE Plus moet in 250 ml leidingwater worden opgelost en geeft een lichttroebele, lichtgele oplossing.
In oplossing bestaat O.R.-ACE Plus uit 20 mg/ml Glucose, 3.5 mg/ml Natriumchloride, 1.5 mg/ml Kaliumchloride, 2.5 mg/ml Natriumwaterstofcarbonaat en 1,4 mg geautolyseerde gist. Geautolyseerde gist bevat eiwitten, aminozuren, B-complex vitamines en spoorelementen, welke naast een betere smaak ook een aanvullende voedingswaarde hebben.

Bijwerkingen

Bij een gebrekkige werking van de nieren (nierinsufficiëntie) kan:
- teveel kalium in het bloed komen (hyperkaliëmie), wat zich kan uiten in diarree en misselijkheid
- teveel natrium in het bloed komen (hypernatriëmie), gepaard gaande met rusteloosheid, spierzwakte en sufheid.
Bij hartfalen (onvoldoende pompkracht van het hart) kan er een overmatige hoeveelheid water in het bloed komen, waardoor vochtophoping in de longen, in de extremiteiten en in de buik plaatsvindt, terwijl tevens het hartfalen wordt verergerd.

Waarschuwingen

Neem voor gebruik contact op met uw dierenarts, indien u weet dat het dier een gebrekkige werking van de nieren (nierinsufficiëntie) of hartfalen (onvoldoende pompkracht van het hart) heeft.

Houdbaarheid en bewaring

Bewaren in de originele verpakking. Niet boven de 25°C bewaren ; niet in de koelkast bewaren of invriezen. De oplossing is na bereiding 1 dag houdbaar.
Geneesmiddelen dienen buiten bereik en zicht van kinderen bewaard te worden.

REG NL 10308

Verpakking: O.R.-ACE Plus bevat per sachet 7,22 g poeder, verpakt per 5 sachets.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dierapotheker.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Dierapotheker.nl voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees meer    
0