Labra doodle

Labra doodle Labra doodle Labra doodle Labra doodle

De Labradoodle is een nog niet erkend hondenras in Nederland. Toch hoor je er steeds meer over.

Een antwoord op enkele veelgestelde vragen over de Labradoodle.

 Zijn Labradoodles populair?

Ja zeker, ze waren het al, maar nu Yvon Jaspers in het programma “Boer zoekt vrouw” haar eigen Labradoodle, Tommy, meeneemt is de populariteit ongekend. 

 Zijn het leuke honden?

Ook dat is zeker zo. Ze zien er leuk uit en hebben een opmerkelijk zachtaardig karakter. Maar om recht te doen aan dat karakter is wel een juiste en consequente opvoeding nodig. 

 Wat hebben Labradoodles nodig?

Labradoodles zijn actieve honden en wat opvalt is dat ze slim zijn. Ze hebben dus niet alleen beweging nodig, maar ook afwisseling en uitdagend denkwerk. Deze honden vragen van hun baasjes veel tijd en energie. 

 Zijn Labradoodles hypoallergeen?

Dat is minder waar dan wel wordt beweerd. Uit onderzoek van de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht blijkt dat er geen bewijs is dat de Labradoodle hypoallergeen is (artikel hypoallergene hond). Wie flink allergisch is voor honden kan beter helemaal niet aan een hond beginnen.

 Heeft Yvon Jaspers tips over haar Labradoodle Tommy?

Tommy’s moeder woont al haar hele leven bij de fokker en ook als ze geen nestjes meer krijgt blijft ze de rest van haar leven in haar eigen roedel bij de fokker wonen. Lees meer

Zorgattentie team dierenartsen gezelschapsdieren
Dierenartsenpraktijk Horst
T 077-3982169, E dierenarts@daphorst.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Dierapotheker.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Dierapotheker.nl voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees meer    
0